"A proč ne?"

Příště až se vás někdo zeptá jestli byste nezkusili pro vás něco nového, jednoduše odpovězte "A proč ne" a jděte do toho. Noví lidé a nové zážitky jsou to, co vás posune. 

Můj seznam "A proč ne" v náhodném pořadi:

  • letěl jsem do Rumunska na konferenci Brandminds 2018
  • koupil jsem si kolo a opravdu na něm pravidelně jezdím (kdo by tohle čekal?)
  • zkusil jsem snad všechny rozumné kavárny v okolí práce
  • zkusil jsem jógu a s menšími a většími úspěchy se jí stále držím (řekl jsem jógu?)
  • koupil jsem větší počet knih o architektuře - ne protože bych na ní byl expert, ale protože mě architektura prostě baví
  • zkusil jsem školení od Jardy Homolky
  • tři roky už učím kurz na Karlově univerzitě
  • pravidelně daruji body, které moje benzínka mění na koruny a dává Kapce naděje (já a neziskovka?)
  • tři týdny jsem byl v Číně, kde jsem jedl husí krev, žáby, oslí maso, něco-jako-omeletu přímo z ulice a vše jsem přežil v klidu

Co zkusíte? Dejte o tom pak ostatním vědět na vašem blogu nebo sociální síti a udělejte svůj vlastní seznam "a proč ně" zážitků.

Jak jsem se v Číně naučil jíst žáby

Tam kde končí strach začíná život.

Na firemním obědě v Číně (kde budu celkem tři týdny) se sešlo mnoho čínských specialit. Žáby, husí krev, prasečí žaludky, lotusové kořeny, prasečí jícny, vařená střeva.. prostě všechny nechuťárny, které si představíte. (Jedinou výjimkou jsou psy. Ty tady opravdu nikdo není a Číňani nejsou ochotni to tolerovat. Dělat vtipy na psy tu opravdu nedoporučuji).

Zkusil jsem vše. I žábu, ale nejvíc mi nesedla asi husí krev. Žába je v pohodě, ta chutná jako kuřecí, jen si ji nesmíte moc dlouho prohlížet, jinak ji nikdy nesníte.

Hodně lidí se bojí ochutnat nějakou takovou specialitu. Neříkám, že bych to mohl jíst každý den (i když byl jícen nebo střevo celkem dobrý). I tak mi bylo po takovém obědě celkem těžko a spravila nás s kolegou potom až plechovka staré dobré Coca-Coly.

Ochutnal bych je znovu, i když bych věděl, že mi bude třeba trochu těžko? Určitě ano, život začíná tam, kde končí strach. Protože tím že se trošku hecnete začnete objevovat něco nového, zkoušet nové věci a sbírat úžasné zkušenosti.

Nekoukejte na vaši žábu moc dlouho, prostě ji ochutnejte. Nemusíte se ji dávat každý den.

Ale rozhodně byste ji měli zkusit.